The Cliff Top House by Luigi Rosselli Architects Mimics Surroundings

By: Jamie Danielle Munro - Published: Apr 8, 2014 • References: luigirosselli and contemporist
The Cliff Top House by Luigi Rosselli Architects was easily approved, according to The Contemporist, because the structure worked so well with the topography of the area. Instead of working against the cliffside location, the architects embraced this spot and made a house to fit.

As such, the Cliff Top House is extremely vertical with four storeys. One of the most interesting features of the structure are the balconies that jut out at different angles, making an almost scissor-like look. Since the cliff location prevents owners from having a garden area, the architects made the most of the balcony space, making it appear very natural and similar to the rock formations in the Sydney area.

This cliffside location works perfectly with the Cliff Top House.