Clare Cousins Architects Have Designed a Shared Work Space

By: Vasiliki Marapas - Jul 3, 2014
References: clarecousins.au & dezeen
Melbourne studio Clare Cousins Architects have created a shared office space for its practice. The construction firm that shares the office restored the concrete exterior to its original finish, removing layers of yellow render in the process.

Inside, the interior is styled in monochromatic fittings to distinguish between the areas of its two occupants. Everything from the furniture to the ceiling grid is intended to differentiate between the companies.

The architects modified the original interior, which was lined with windowless cubicles, into an open-concept space. The architects explain, "Retaining the shell and reusing parts of the original fit-out, the challenge was to create a non-corporate environment that would evoke a sense of authenticity and capability." It was important for there to be a sense of community between the occupants, so the architects made sure to include communal areas throughout the office.