Rockstar

The Cabrela House Features a Wall of Windows With Classic Stone Settings

By: Leslie Chen - Published: Aug 26, 2011 • References: dezeen and notcot.org
It's no surprise the Cabrela House is located in the culture-rich country of Portugal. The house combines contemporary elements with more organic ones to create a peaceful melding of two worlds coming together.

Designed by Lisbon studio Orgânica Arquitectura, the Cabrela House is a two-storey home mostly constructed of beautiful bricks. However, the back wall of the house features floor to ceiling windows to let in natural light and provides an open view of the courtyard.

The Cabrela House is undoubtedly new but brings a classic older style as well.

Implications - Consumers look for designs that combine old elements with newer ones. Products that utilize more organic elements appeal to customers who want to stay in touch with their roots. Companies could create more items like this in order to attract more attention on the market.