Superstar

The Boa Nova House has Been Restored Into a Seafood Restaurant

By: Vasiliki Marapas - Published: • References: alvarosizavieira & dezeen
Portuguese architect Álvaro Siza renovated the 'Boa Nova House,' a project he first completed in 1963, into a restaurant for chef Rui Paula.

The building, which is nestled into the rocky terrain, has a spectacular seafront view. Inside, Siza divided the interior into two wings: a dining room that faces the coastline, and an informal waiting room and bar that looks towards the south. The interior maintains Siza's original architectural features, such as the comb-like ceiling and the concrete piers. New furniture was commissioned to complement Siza's original materials; for instance, leather chairs and red-toned Afizelia wood trolleys.

Upon entering the restaurant, visitors find themselves in a double-height atrium. At the building's rear, the kitchen, staff room and various storage areas are located, partially sunk in the ground. Stats for Cliffside Tea House Restaurants Trending: This Quarter & Average
Traction: 495 clicks in 21 w
Interest: 0.8 minutes
Concept: Boa Nova House
Related: 88 examples / 68 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 32 similar articles, including: organic entrance restaurants, backyard grill houses, and futuristic oriental tea houses.