Star

The Axel Springer Campus Injects Modernity into a Berlin Site

By: Tiffany - Published: • References: viralnewschart and axelspringer.de
In response to a bid for the construction of a new media campus for Axel Springer, Bjarke Ingels Group (BIG) has proposed a rendered illustration for the campus which will be located in the historical city of Berlin.

The 69,000 square meter space was formerly the site of the Berlin Wall, but will now house the campus, injecting elements of novelty and creative vibrancy to the area. The campus consists of a block of office buildings surrounding a courtyard, a tower with a public space as its base. The exterior of the buildings feature floor to ceiling glass windows, with minimal framing possible to ensure the transparency of the structure.

With greenery planted on each story of the complex emphasizes the architect's intention of providing an environmentally friendly space as well as a visually stunning, transparent structure.