'The Lantern' Taps into Nostalgic Memories With a Neighborhood Set-Up

By: Misel Saban - Sep 6, 2016
References: lanternlifestyle & mymodernmet
'The Lantern' is an assisted living residence designed for older demographics that no longer want or can live alone. As a way to add a warmer and more welcoming tone to the space for residences, the building develops living spaces designed to look like cute village neighbourhoods to draw upon nostalgic memories and create an inviting atmosphere.

Often times living in a communal home can be a hard adjustment for consumers that have spent a majority of their lives living on their own. The neighborhood aesthetic of the space takes inspiration from residential streets in the 40s with white picket fences, porches with rocking chairs and green grass. The street design is meant to use nostalgia to trigger uplifting moods in the residences, by drawing on happy memories from their pasts.