This Angular Residence Features a Glass Coating Resembling Shrink-Wrap

By: Vasiliki Marapas - Dec 24, 2014
References: wielaretsarchitects & dezeen
Dutch studio Wiel Arets Architects is behind the design of the 'A House,' an angular residence located in Tokyo, Japan.

The home is arranged so that three storeys are above ground, while the other two basement floors descend underground. The home's horizontally-divided units are connected by a spiraling staircase located at the center of the 136-square meter volume.

The unusually-slanted exterior of the home is coated in glass, giving the home an especially shiny appearance, not unlike that of shrink-wrap. Underneath the glass, the home is fashioned out of a sturdy concrete material, chosen specifically for its ability to withstand natural disasters, such as earthquakes. The decision to coat the building in glass was made to give the building a more interesting texture.