The 'Afterglow' Installation at Oregon State University Mimics Sunsets

By: Christopher Magsambol - Nov 5, 2015
References: & wallpaper
The 'Afterglow' installation in Oregon State University has reinvented the traditional university atrium. The atrium welcomes you into the university's new student center, which is being branded as a new 'Student Experience Center,' at the top of this vibrant staircase.

The installation is made from roughly 700 powder-coated aluminum strips arranged in a pattern to mimic the colors of sunsets. The dizzying piece bends, twists and flows in the central lobby, guiding students up two flights of stairs. Afterglow culminates with a mirrored ceiling composed of 1,000 mirrored tiles. The unique design was the brainchild of Los Angeles-based firm Amorphis in collaboration with Matthew Au. The firm wanted to fuse together the existing neoclassical student center's grid partitions with curves formed by the staircase.