Star

Aesop’s Customized Shop Nurtures Tranquility with Copper

By: Tiffany - Published: • References: aesop and dezeen
Melbourne beauty product company Aesop enlisted its in-house design team in designing a special customized shop in Hong Kong that uses sinks made from copper and oak wood and blackened steel shelving.

The stores interior takes on the use of pale oak wood to nurture a sense of calmness and tranquility with blackened steel and oxidized copper to contrast the neutral tones with an industrial element. There is also a treatment room fitted with drawers and a wooden sink, where customers are allowed to consult the staff of Aesop for beauty tips or a demonstration.

The shelving system is made from beams of oak against blackened steel frames to display the brand’s iconic brown bottles made from glass, while brass taps hang over large copper sinks for customer’s to wash off the products.