Rockstar

NO ARCHITECTURE designed a Courtyard House

By: Vasiliki Marapas - Published: • References: noarchitecture & highsnobiety
NO ARCHITECTURE transformed the traditional single-family home into a courtyard house.

The architects used the modest site wisely, scaling down the form and size of the conventional house in favor of a more ecological design. They installed a walk-around, covered terrace using a glass wrapper setback from the edge of the roof. The rest of the home's six spaces are orientated in a continuous loop formation around storage spaces, allowing the house to be experienced as either a loft-like space or a series of individual rooms. The project description states that the rooms can be "experienced collectively when open or privately when closed. Because no room is compartmentalized and isolated as in a conventional home, every room can be a living space during the day and a sleeping space at night."

Inside, a single courtyard frames the living spaces. Not only does it act as a spatial divider, the courtyard also increases solar and thermal exposure, maximizes space and filters in light and air. Stats for Revolutionized Courtyard Abodes Trending: This Quarter & Popular
Traction: 4,116 clicks in 6 w
Interest: 2.9 minutes
Concept: A Courtyard House
Related: 111 examples / 85 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 40 similar articles, including: geologically sustained abodes, unified earthly homes, and lofty carefree homes.