| Emailthis TrendEmail | Full Article (TrendHunter.com/id/155975)

Mountain-Mimicking Buildings
The Gullesfjord Weight Control Station Lies in an Untouched Park


By: Sarah Robson (Star) Jun 17, 12
{SummaryTitle}

The Gullesfjord weight control station was built by JVA.  This multicolored building lies on the border of beautiful and unharmed national parks in Gullesfjordbotn, Norway. This building is a truck inspection station, and was built because there will be a huge increase in heavy load transportation to this area in Norway. It is the first completed project from a 2007 feasibility study that will soon include a gas station, coffee shop, bus traffic terminal and tourist facilities.

The most unique aspect about this facility is its integration into the mountain side. The building’s back end and the grass-covered roof blend into the alpine terrain, and the front has been designed with vibrant colors that stand out against the snowy mountains. Behind this functional facility lies an incomparable landscape that is fit for a postcard.



Source: archdaily
Readmore: jva.no



Related Trends:


Cocoon Architecture
TrendHunter.com/id/62286



Robust Hillside Retreats
TrendHunter.com/id/119506



Human-Integrated Cityscape Illustrations
TrendHunter.com/id/155953



Black Diamond Homes
TrendHunter.com/id/65284



Scenic See-Through Dwellings
TrendHunter.com/id/155722



Mountainous Rubber Playgrounds
TrendHunter.com/id/97015



Boxy Frosted Abodes
TrendHunter.com/id/125178



Majestic Mountainous Structures
TrendHunter.com/id/111375



Skewed Sloping Structures
TrendHunter.com/id/152792




Copyright © TREND HUNTER Inc.. All Rights Reserved.